Duduca, doar 22 de ani impreuna … dintotdeauna si pentru totdeauna …

DUFFY aka DUDUCA aka DUDULINA MAMULINA, iubita mea Pisi …
(2001 – 2023)

Am fost impreuna aproape 22 de ani. Ai stat langa mine tu, prietena tacuta, lipita de sufletul si inima mea, ca o umbra datatoare de pace si liniste interioara. Tandra, afectuoasa, de un bun simt iesit din comun, o bunatate si o blandete greu de explicat si unic de simtit. Ai fost prietena mea, sora mea, partenera mea. M-ai crescut si m-ai iubit in tacere, cu ochii tai mari si albastri, cu pupicurile date de atingerea suava a obrazului meu cu mustatile tale … da, asa pupai tu. Unic, cu dragoste si bun simt. Ma infioram de fiecare data … acum te caut la picioarele mele, pe perna mea si a lui Alin. Acum esti un Inger, Acolo Sus, in Paradisul pisicutelor care au iubit si crescut Oameni, Pisici si Caini. Tu esti parte din viata si inima mea, din sufletul meu, Duduca … Dintotdeauna si pentru totdeauna. Iarta-ma ca n-am putut sa fac mai multe pentru tine si tanarul tau spirit. Iti multumesc pentru tot. Pentru tine, dragostea si grija ta …
Luni, 7 august 2023, dupa alte crize, dupa alt chin cu imbaiatul, dupa ce m-am convins ca nu mai poate Duduca si ca se chinuie in lupta ei cu batranetea …. Dupa aproape 22 de ani impreuna a trebuit sa iau decizia capitala. Plangeam in sufletul meu de mila ei. Pana aproape de 20 de ani a fost cea mai sanatoasa pisica existenta. Niciodata, dar absolut niciodata n-a avut nici o problema de sanatate pana aproape de 2 decenii de viata.
Duffy sau Duduca sau Dudulina Mamulina a venit in viata mea la inceputul unui an greu pentru mine.
Dragostea mea si nevoia mea launtrica de a ma intregi psihic, emotional, spiritual cu ajutorul unei pisici a venit in clasa a 10 … sau a 11 ea, ochii si mintea imi sunt impaienjenite de lacrimi … cand, eleva fiind la Liceul Veceslav Harnaj, sectia veterinara, la Ferma liceului am gasit o pisicuta galben – tigrata plina de viermi, cu un picior smuls. Nu vreti sa stiti cum noi am operat-o noi, cat de empiric si nepriceput, vorbim de anii 1995 cand ferma era preponderent de horticultura. Mergeam la practica ca sa sapam si sa mancam capsunile plantate de colegii nostril de la aceasta sectie. Dar am reusit, am salvat-o si am adoptat-o. Multi ani a trait alaturi de noi Pisi tigrata in 3 picioare si jumatate.
Apoi, in 1996 cand am avut puii lui Swan, a doua mea dogita, unicii ei 2 pui, in viata mea a venit Mitzica, o birmaneza superba, buna si blanda, de la o matusa de a tatalui meu. Spre finele anului 2001 Mitzica n-a reusit sa aduca pe lume singurii ei pui, erau mari si morti … asa c-am operat-o de urgenta, am sterilizat-o si i-am adus in viata ei puiul care a devenit Duduca noastra. Duffy s-a nascut la mamica unui prieten de al meu din copilarie si am adus-o special sa-I alinam singuratatea Mitzicai si mai ales sa ne readucem bucuria de viata in casa!
Primavara anului 2002 a insemnat si bucurie in casa noastra, Mitzica era cea mami mandra si fericita mamica adoptiva iar Duduca cu adearat o minune si o bucurie de viata. Dar si durere sfasietoare din cauza luptei cu cancerul a lui Swan.
Hm… de luni si pana azi, vineri, 11 august 2023, nu am putut sa scriu nici un rand. Nu am putut sa ma uit la poze, sa caut In arhiva poze, sa plang si sa-mi port doliul. Doar in suflet, in tacere. cum era Duduca … Luni a fost o lupta cu mine insami. M-am framantat, am urlat in sinea mea, m-am dat cu capul de peretii imaginari ai mintii mele … i-am explicat lui Alin situatia devenita insuportabila si nedemna pentru un suflet atat frumos si de nobil ca al Duducai …. Era deja in stare vegetative majoritar, cand se misca de cele mai multe ori se tara … urina pe ea. La rugamintea lui Alinutzu Bogdanel am mers impreuna la cabinetul veterinar sa-i alinam durerea si sa-I lasam trupuletul strivit de batranete sa se odihneasca pe vecie … sunt luni de zile decand o veghem si o asteptam sa ia o decizie sau sa luam o decizie. Pentru ca sunt datoare sa fac tot ce-mi sta in putinta sa am toti “copiii” mei sanatosi si fericiti, sa le daruiesc o viata pe masura imensei lor dragoste pentru mine.
La inceput, in 2002, Duffy statea intr-o colivie aranjata de mine ca o cusca ca sa se acomodeze cu Baghera si Swan. Mitzica a avut grija s-o iubeasca, s-o creasca, s-o ocroteasca si s-o pregateasca pentru lunga si incredibila noastra viata de peste 2 decenii impreuna.
Duffy nu mieuna ca o pisica normala, nu. Pana si mieunatul ei era unul sfios, cu bun simt, de auzit cu sufletul si inima. Prima data am auzit-o miorlaind doar anul acesta, la crizele ei si mi-a inghetat sufetul, ii simteam disperarea dar si dorinta de a lupta si de ma trai langa noi. …
Duffy …. Poezia mea de Pisica. Adierea vantului, susurul apei de izvor … Lumina. Cerul senin de vara si soare mangaietor si datator de viata. Pe Duduca am sterilizat-o de mica, sub un an avea cand am operat-o, toata viata a fost superba, o blana splendida si era supla, eleganta, nu s-a ingrasat niciodata. A trait la bloc, in apartament timp de 16 ani. N-a iesit niciodata din casa. Aici, la Curtea Casutei din Povestea Vietii mele inceputa in anul 2017, am scos-o foarte rar in curte, nu-si dorea si era multumita sa stea in paturile noastre.
Duduca a venit in viata mea in anul in care mi-au murit ambele dogite, mai intai Swan si apoi Baghera, mamica ei. Anul 2002. Si a devenit Inger in acest an greu incercat pentru mine, pentru noi, anul 2023, anul pierderii Dakotei si incheierii (temporare sper) a vietii mele alaturi de Dogul German. Duffy a fost Dakota pisicilor, cum atat de frumos a reusit Lucian Ovidiu Radu s-o descrie.
Duduca a fost cu mine la final de facultate, la Licenta, in adolescenta mea zbuciumata, cu mama mea, cu canichii nostri … Ciquitta, Sombrero, Tica Fara Frica … Duduca a crescut multe pisicute pe care le gaseam abandonate pe strada si pe care le duceam dupa ce cresteau la bunica la tara. Acum 12 ani a devenit mamica adoptive a Pandei, superba noastra pisica cu ochii albastri adoptata din nevoia noastra de dragoste, de iubire.
Am trecut prin multe impreuna. Dar ne-am tinut strans una de alta. Eu stiam ca este langa mine, ea stia ca eu intotdeauna voi fi langa ea cu adevarat, cum stim noi, felinele …
Duduca mi-a crescut-o pe Dakota si i-a iubit pe Spike si Enzo. A iubit multi caini si m-a ajutat la educarea acestora. Era cea mai buna in castigarea dragostei si respectului oricei fiinte umane sau animale.
Duduca a iubit-o pe Ana … si pe Robert, in rarele si scurtele sale vizite la noi …
Duduca mi-a masat burtica cand Alinutzu Bogdanel statea culcusit inauntru si crestea, a tors … Duduca doar mie imi torcea, incet, imperceptibil doar eu o simteam si ma bucuram de magia torsului ei … Duduca mi-a vegheat si mi-a iubit pruncul, l-a incalzit si l-a linistit, ea, in imensa ei dragoste pentru Viata si Noi.
Duduca este si va fi intotdeauna parte din viata si existenta mea.
Sunt linistita la exterior si destul de linistita in interior. Ma doare pierderea ei dar stiu c-a stat prea mult pentru ea langa noi si prea putin pentru cat ar fi vrut ea sa existe doar ca sa ne iubeasca. Si sa manance, draga de ea … ultimele ei luni a avut un apetit imens iar eu i-am dat cat a vrut ea, ca sa fie fericita in senilitatea ei. Nu mai auzea, nu mai vedea dar simtea, avea un nas teribil.
Duffy zisa si Duduca si Dudulina Mamulina pentru ca era mamoasa. Ea este Pisica mea dintotdeauna si pentru Totdeauna. Stiu ca ne vegheaza cu imensa ei dragote si daruire de Acolo de Sus, de langa Baghera, Swan, Titica, Ciquitta, Sombrero, Tica, Dakota …
As scrie mai mult dar … o voi face odata. Acum o caut din priviri, o simt cum se uita calina la mine, cum ma maseaza si cum se culcuseste pe perna mea, cum se lipeste de mine de locul unde ma doare … cum sta langa Fiul meu, adoratul nostru Pui de Om … mai am pozele si filmele. Amintirile unice, marcante. Stiu ca este cu noi.
Cu ea am crescut, cu ea m-am maturizat, cu ea am invatat cum iubeste o Pisica speciala, buna, blanda, toleranta, impaciuitoare, tandra si afectuoasa. Unica. Am invatat cum sa iubesc …
Va doresc din suflet sa cunoasteti dragostea unei pisici unice cum a fost Duffy zisa si Duduca si Dudulina Mamulina. O dragoste binecuvantata, presarata de amintiri unice pline de lumina, bunatate, speranta, tandrete, bucurie de Viata.
Odihneste-te in pace, Duda mea draga. Iti multumesc.Cu imensa dragoste, respect, recunostinta pentru cei aproape 22 de ani traiti in alaturi de mine si toti cei pe care i-am iubit mai presus de orice … Sa ai grija de noi! Te iubesc! Te iubim!

August 11, 2023 · admin · No Comments
Posted in: 2023, Noutati / News