Despre mine / About me …

CLICK! My photos on FACEBOOK!

CLICK! My videos on FACEBOOK!

CLICK! My videos on YOUTUBE!

Sunt unul din oamenii care am reusit sa-mi definesc existenta, sa fiu eu insami si in fiecare clipa sa pot sa traiesc cu adevarat.
Totul datorita cainilor din viata mea.
In 1991 am inceput cu Baghera, am continuat cu Swan, Titica, Hanna, Ina, Dakota. Titan, Unica, Asti, Sweety … Dogii Germani dragi din viata mea datorita carora sunt eu, Brindusa.
“Monumente” ale naturii din viata mea care mi-au innobilat viata, m-au ajutat sa “cresc” si sa progresez.

Baghera (De Riba) si SWAN ….

Titica! Primul dog german din Romania CAMPION INTERNATIONAL DE FRUMUSETE, RoJCh, RoCh. “TITICA” ACE GOLDEN SWAN OF WOLF POINT!

Multi Ch si mai ales primul dog german CAMPION DE VETERANI din ROMANIA, “HANNA” HANNA DE EUXIN! Momente unice de frumusete si buntate sufleteasca am cunoscut cu RO Junior CH, Junior Club CH, BG CH, ROMANIA CHAMPION “INA” BREATHTAKING GOLDEN SWAN care ne-a bucurat existanta timp de 8 ani si jumatate …

Dakota! Alaturi de mine si puiul meu de Om 9 ani si 10 zile. RoJCh ROCH HD E, ED O E`TIMEEA GOLDEN SWAN VON HAUS DAS FREUDE, sufletul meu, iubirea mea care este de “sus” protejata de toti ingerii vietii mele:) Cu Dakota am promovat lumea chinologica ca imagine, caracter, temperament, utilitatea cainilor in viata noastra.

Incepand cu finele lunii mai in voata noastra a aparut micul si minunatul ERNESTO AMBER FLOWERS, Chihuahua cu par lung, negru, venit in viata noastra ca “urmas” al Dakotei in inconmensurabila noastra dragoste pentru Caini si Viata! 

Intotdeauna totul din dragoste pentru caini! DIN DRAGOSTE PENTRU DOGUL GERMAN, pentru CAINI! 
Pentru ca EI sunt EU si ma plec in fatza maretiei si frumusetii lor complexe din care mi-au daruit si imi daruiesc in fiecare secunda pretioasa a existentei mele.

Evrything out of love for the GREAT DANE! 

 


In anul 1991 eram clasa a 10 a la Liceul Apicol Baneasa, Sectia Veterinara. Imi doream foarte mult un caine, iubeam animalele nespus de mult, caii fiind visul si emotia mea profunda. Insa, ca in majoritatea familiilor simple, modeste, parea un vis nerealizabil…Viata mea, destinul meu, s-au schimbat in iarna acelui an prin adoptarea BAGHEREI, o micuta si bolnavioara femela de Dog German Marmorata de numai 4 luni…dupa telefoane date, plinsete multe, am reusit sa primesc acceptul parintilor mei s-o iau acasa. Asa a sosit in viata mea INGERUL meu pazitor, cea care a devenit dragostea si pasiunea mea, dorinta de implinire, cea care mi-a deschis multe orizonturi si multe “usi”. Ale sufletului, ale destinului, ale celor ce mi-au devenit prieteni buni si adevarati.. Timpul a trecut, suferinta Bagherei din procesul de recuperare mi-a cucerit familia in totalitate devenind “copilul” nostru iubit si protejat. Am intrat la facultate, viata a “curs” in continuare alaturi de Baghera si Swan, fiica ei pe care am pastrat-o din primul cuib intrucit am considerat-o insemnata si purtatoarea mea de noroc. Si asa a fost! Am devenit o persoana extrem de deschisa, sociabila, comunicativa, am invatat sa iubesc simplu si profund, sa pretuiesc adevaratele si purele sentimente. Am inceput sa acumulez, avida de dorinta de cunoastere, cit mai mult din tot ceea ce reprezinta viata chinologica si chinotehnica. Am “furat” cu dibacie de la mai multi dresori meserie, am invatat si am adaptat la propria mea perceptie si transpunere practica. Am muncit mult, cu drag, cu spor, am construit alaturi de prietenii mei ani la rind si sper sa am puterea s-o fac multi ani de acum inainte.

Am terminat Facultatea, am reusit si cu mindrie si emotie in glas v-o spun, sa am una dintre cele mai frumoase si muncite, mai interesante Lucrari de Licenta gratie Swanitei mele: “Diagnosticul Imagistic al Osteosarcomului la caine”. Cu durere in suflet dar fericita ca am reusit sa realizez ceva ce va dainui peste vreme si va fi de invatura celor ce vor sa aprofundeze aceasta tragedie ce ne rapeste atit de des molossoizii din viata noastra…Si uite cum, incet, incet, sprijinita de marea si puternica familie de prieteni, am reusit sa merg inainte, sa ridicam caramida cu caramida si sa ajungem la acel tel ce parea atit de departe acum citiva ani… Am participat la multe competitii canine din tara si din strainatate cu cainii dresati de mine si / sau doar ca handler, am absolvit mai multe examene Bh, am participat la realizarea mai multor materiale radio si TV dedicate raselor ce le iubesc. Am organizat multe expozitii chinologice de frumusete si examene de lucru  de Agility, TSAC, Bh, IPO (IGP).

In viata mea si intotdeuna in sufletul meu vor ramine: Amira si Oscar – Pitzu (multumesc Gabrielei Milea si Nicoletei), Tessa Puppet Golden Swan (multumesc Nataliei si mamei ei), Terra Golden Swan si Donna (multumesc familiei Stoleru), Teba Golden Swan (la inceputul anului 2009 a implinit 10 ani), multumesc Mari, Adi si mama lor, Beky – Wild Water Lilly Golden Swan (multumesc Danei Ene), Balky si Athos (multumesc Monica si Alin)…

Anul 2002 a fost un an negru, greu pentru mine, Swan a murit iar mama ei, Baghera, a sfirsit rapusa de suferinta… La un an dupa moartea lor am primit-o cu bratele deschise pe Ciquitta, catelul meu cit o sticla de cola, cum glumea un prieten foarte bun. Mai ales pentru mama mea a carei suferinta a fost cumplita in urma pierderii celor doua … Apoi l-am adoptat pe “barbatelul” pieptos si tantos, Sombrero (multumim Laviniei si lui Edis Ichim). Anul 2005 a demarcat strict saltul ascensiunii mele prin superbul si nepretuitul cadou primit: “TITICA” mea draga si scumpa. Cea care va deveni LEBADA MEA DE AUR! NU am cuvinte sa multumesc Roxanei si lui Gusti Ionescu, nu cred ca voi putea vreodata in existenta mea sa ma recompensez…. Odata cu Titica mi-am facut cele mai bune prietene, Manuela Bocanet si “fetita” ei, Hanna – Hanna De Euxin. Cu sprijinul sotului ei, Nikolas, impreuna, am mers la expozitii, ne-am bucurat de minunile din viata noastra. Cu Hanna in anul 2007 am avut cei mai frumosi pui de Dog German Albastru. Si uite asa mergem mai departe si le avem alaturi de noi pe Beauty – Bootilicyous Golden Swan, C`est la vie From Missyland si Tinkerbell Fairy Princess Golden Swan – Tinky si pe minunea “golden”, Asti – Ace Titania Golden Swan From Hause Vieru, superba nepotica a Titicai, a lui Titan si Unika. Am reusit sa devin arbitru chinolog national pentru 14 rase incepind cu cea mai draga mie, sa ma atest ca Instructor de dresaj canin de baza, am devenit Redactor radio cu patalama la mina… Am facut scoala de radio si am devenit redactor radio; mai mult de atit am avut propria mea emisiunea radio la RRM STUDENT FM 103,4 FM,  actualul HFM 2.0,”Brindusa si cainii”. Tot in anul 2011 am absolvit cu nota maxima cursul postuniversitar: Terapia si activitatile asistate de animale (TAA / AAA) din cadrul Facultatii de Psihologie, Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca sub indrumarea Dnei Dr. Alina S.Rusu (PhD Associate, Professor Babes – Bolyai University, Faculty of Psychology and Educational Sciences Department of Clinical Psychology and Psychotherapy Program of Biological Models of Psychopathology, Director) avind lucrarea “Actiuni de TAA in dresajul canin” pe care o puteti lectura tot pe site ul meu, la “Scrierile mele”.

In anul 2012 am facut putin box:)

Pe 10 decembrie 2009 Titica a adus pe lume cei mai frumosi 3 pui galbeni – tigrati, pentru care a platit cu viata 🙁 in ianuarie 2010 Titica sa dus alaturi de Baghera si Swan, printre ingeri.

Dar viata merge inainte! In 2012 am facut parte din Stafful organizatoric al EUROPEAN DOG SHOW BUCHAREST – ROMANIA! in anul 2013 am initiat si am pus temelia (solida) Unicului proiect ROMANIAN WORKING RETRIEVER, am organizat primul TAN PENTRU RETRIEVERI din istoria chinolgoiei romane! Si sunt tare mindra! La RINGSTAR CLUB, cea mai buna scoala de dresaj canin din tara, am Cursul meu, unic, de Handling Expozitional.

Anul 2014 a fost o lupta continua, cu bucurie de viata, cu suflu nou, cu dragoste si iubire! A murit Ciquitta, a murit Sombrero … Bunica mea … Mamica mea s-a mutat la tara! Dar anul 2014 mi-a adus doua iubiri unice: “DAKOTA” E`TIMEEA GOLDEN SWAN V HAUS DAS FREUDE, diamantul meu negru, cea mai frumoasa femela, fetita lui Apollo cu Renne! Si pe Lucian! Multumesc lui Dumnezeu! Si tot in acest an 2014 am inceput alte doua proiecte unice la RINGSTAR CLUB: cursul JUNIOR HANDLING cu ajutorul Lacramioarei Rotaru si Cursul de PAZA SI PROTECTIE PERSONALA la care l-am asistat pe Lucian Ovidiu Radu! La putin dupa implinirea varstei de 9 ani, la 9 ani si 10 zile, a trebuit sa-i curm suferinta pricinuita de un nenorocit de cancer la picior … Cu o saptamana inainte de implinirea varstei de 6 ani a fiului meu, am decis si astrele s-au aliniat intr-un mod de o frumusete si emotie unica asa ca de atunci il avem in viata noastra pe micutul,  frumosul si bunul ERNESTO AMBER FLOWERS alintat ERNESTO THE CHIHUAHUA, un splendid Chihuahua negru cu par lung, cu degetele si pieptul albe precum Dakota, cu adevarat urmasul sau in dragostea si pasiunea vietii mele! 

Astfel pe forumuri ma gasiti sub nickul BAGHERA iar canisa protejata national am botezat-o in memoria celei ce a fost gratioasa si vajnica mea body guarda, Swan, GOLDEN SWAN Dream. Va asteptam cu drag in marea noastra familie a iubitorului rasei Dog German, Caiche Pitic Argintiu, Ciobanesc Belgian Malinois, Chihuahua! Si a tuturor cainilor pentru ca aceasta lume este despre Caini! 

Pentru toti prietenii mei, pentru toti oamenii frumosi din spatele cainilor, sunt BRINDUSA! Cu drag, intotdeauna!

Este al meu, este al nostru! Din dragostea mea cu Lucian Ovidiu Radu s-a nascut EL, Radu Alin Bogdan, pe 2 mai 2017, la 37 de saptamini si 2 zile, nastere naturala cu travaliu scurt:)
Daca cineva imi spunea ca voi fi mama vreodata, nu-l credeam si il combateam. Dar niciodata sa nu zici niciodata:) Dumnezeu le alege si le creaza astfle incit ne dam seama cit de mult ne doream si cit de mult inseamna acest dar nepretuit al vietii! Singe din singele meu, trup din trupul meu! Singe din singele noastru, trup din trupul nostru!
Il iubesc la disperare si vom incerca tot ce se poate sa fie un copil IUBIT in primul rind, pretuit, fericit! Un copil care sa cunoasca energia pozitiva a familiei adevarate, bazate pe dragoste si respect. Respect pentru viata si incredere in puterile noastre.
Impreuna am trecut peste multe acest an si vom trece peste tot ceea ce trebuie ca sa fim fericiti, in simplitatea exietentei noastre in care dragostea si pasiunea sunt tot ceea ce avem:)
Sanatosi sa fim ca restul facem noi! Sanatosi, impreuna, cu incredere in steaua noastra si mai ales SOARELE nostru! Alin de la “alinare”. Alinarea sufletului meu si sansa sa-mi traiesc copilaria cu dragoste si respect!

Incepand cu finele lunii mai, in familia noastra a aparut ERNESTO AMBER FLOWERS, micul chihuahua, “urmasul” Dakotei, venit sa ne aline durerea poerderii ei si sa ne readuca sau mai bine zis sa ne aduca o noua forma de dragoste si bucurie de Viata! Sa ne traiesti 20 de ani, micule Ernesto! Pentru ca SHOW MUST GO ON! APRILIE 2011: Interviul pe care l-am acordat site ului Hamham.org

Poze cu cativa dintre ‘elevii’ mei / Pictures with my ‘students’


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.