Examen Agility, TSAC si Bh – 22, 23 oct 2022

Dragi prieteni, sambata, 22 oct 2022 si duminica, 23 oct 2022, am avut un week end plin, frumos, cu bucurie de viata, împreună cu voi, Oamenii frumoși din “spatele cainelui”. la Scoala de dresaj canin “Ringstar Club”.
Ca organizator am încercat sa facem tot ce ne sta in putinta ca să fim tot un model, un punct de reper demn de urmat de toți colegii noștri din tara care vor sa contribuim, împreună, la promovarea si dezvoltarea, progresul lumii noastre chinologjce.
La examenul de Agility am avut marea bucurie sa primim și sa confirmam înscrierea și participarea a 16 caini și de rasa pura (cu pedigree), și metiși sau comunitari. Pentru ca noi iubim în egala masura toti cainii iar regulamentul ne permite noua, organizatorilor, sa acceptam, cu mare bucurie si respect, toți câinii.
Primele înscrieri la acest examen de Agility unde a jurizat pentru prima data Doamna Ruxandra Ion, Arbitru chinolog național de lucru ACHR, au venit tocmai de la Cluj. Apoi din București, Mureș, Buzău. Extrem de important pentru a evidentia dorinta de colaborare în promovarea și progresul acestui spectaculos sport canin in Romania. Ne-am unit, ne-am strâns în jurul Doamnei Ruxandra cu aceeași dragoste și pasiune, profesionalism, seriozitate cu care ea s-a dedicat ultimii 12 ani lumii noastre chinologice.
Tot sambata, în paralel, generosul perimetru al scolii de dresaj Ringstar Club fiind ideal ca locație, s-a desfășurat Testul de Sociabilitate și Aptitudini Canine numit pe scurt TSAC. Examenul de “good citizen” romanesc, dedicat stăpânului și cainelui sau. Și obligatoriu celor ce doresc sa fie atestați ca asistenți de instructori dresaj canin, conform regulamentului ACHR. 22 de câini înscriși, confirmați, prezenți, fie ca erau de rasa pura (cu pedigree), metisi sau comunitari. Un singur participant a fost “amanat” restul toți au trecut cu brio testarea. Domnul Calin Ciora, Arbitru chinolog international de lucru ACHR, a fost mai mult decât cu mare drag și respect l–am prezentat când promovam evenimentul.
Premierea celor doua competitii de sambata a fost o noua șansa să fim împreună, sa aplaudam, sa aclamam, sa oferim premii consistente și la Agility și la TSAC. “Royal Canin” ne-a pus la dispoziție cupele, saculetii de mâncare pentru primele 3 locuri și medalii pentru cei promovați. Ocupanții podiumurile de premiere au primit premii speciale de la “Paracord for pets” și “Pet Amprent”.
Duminica am început și mai veseli și entuziaști Examenul de Bh mai ales ca vremea a fost mai frumoasa decât în ziua anterioara și deja eram incarcati pozitiv de spectacolul sportului canin de sambata. 18 caini înscriși, confirmați și prezenți au evoluat în prezenta multor spectatori și filmați în direct de noi aici, pe Facebook. Pentru ca asa cum v-am obișnuit, de fiecare data am filmat in direct examenele apoi, în măsură primirii materialelor de la prietenii care au făcut poze, am postat și albume foto, mândria și amintirea nemuritoare a dragostei, pasiunii noastre responsabile, a existentei noastre binecuvantate alături de cei mai buni prieteni ai nostri, Cainii. Premierea a fost un spectacol al bucuriei de viata și respectului pe care il purtam pentru Caini și Oamenii frumoși din spatele lor. Domnul Arbitru Ciora a jurizat cu mare atentie, rabdare si profesionalism, verdictul dansului fiind favorabil pentru mai puțin din jumătatea numărului de participanți. Participantii au fost majoritar stapani si nu dresori asa ca suntem cu atat mai mandri de curajul si maniera sportiva in care au evoluat. Toți au primit fise de arbitraj, diplome. Cei promovați au primit medalii, ocupanții podiumului cupe și saculeti cu mâncare Royal Canin. Premiul I a primit și un cadou din partea “Pet Amprent” și “Paracord for pets”.
Am plecat acasă fericiti si mulțumiți de ceea ce am realizat și am reușit sa arătăm tuturor prin filmările în direct și vom arata prin albumele foto pe care le vom crea. Sau le vom admira pe paginile concurenților noștri.
Vreau și putem sa facem tot ce ne sta un putinta sa rămânem sănătoși, în viața, mânați de aceeași dragoste și pasiune responsabile, de aceea bucurie de viata și dăruire și astfel, la anul si mulți mulți ani de acum înainte, sa ne revedem în fiecare week end pe care îl vom dedica dresajului, lumii sportive canine.
Va mulțumesc și va aștept cu drag si respect de fiecare data. Dresajul înseamnă comunicare, colaborare, răbdare, înțelegere, implicare, dăruire. Profesionalism, stiinta. Examene, evaluare. Ceea ce noi, ACHMB, va promitem ca vom face și vom fi. Împreună.

Cu stima,
Responsabil examene dresaj canin ACHMB
Brindusa Gheorghiu 

Mai multe poze si filme / clipuri video pe pagina de facebook ASOCIATIA CHINOLOGICA METROPOLITANA BUCURESTI

November 8, 2022 · admin · No Comments
Posted in: 2022, Noutati / News