SEMINARE HANDLING EXPOZITIONAL pe 29, 30 aug si 5, 6 sept 2015

Dragi prieteni, in calitate de Instructor dresaj canin atestat ACHR am sustinut

doua SEMINARII DESPRE HANDLING ul EXPOZITIONAL

la BUCURESTI: pe 29 si 30 aug 2015 si la CONSTANTA: pe 5, 6 sept 2015

cu ajutorul lui LUCIAN OVIDIU RADU, Asistent de Arbitru ACHR.

pentru BUCURESTI:

POZE DIN PRIMA ZI! CLICK! NEW!

POZE DIN A DOUA ZI! CLICK! NEW!

ASOCIATIA CHINOLOGICA METROPOLITANA BUCURESTI

a organizat pentru prima oara
SEMINAR DESPRE HANDLINGUL EXPOZITIONAL
Simbata 29 si duminica 30 aug 2015
Locatie: Scoala de dresaj RINGSTAR CLUB, Bucuresti, Sector 1, Sos. Odai 6
Coordinate GPS: 44.522963, 26.032150
Pe Soseaua de Centura a capitalei, intre Podul Otopeni si Mogosoaia, linga blocurile ANL.
GRATUIT pentru toti membri ACHR.
INSCRIERI PENTRU BUCURESTI s-au efectuat prin adresa de email:

a .metropolitanabucuresti@yahoo.ro
site: www.achmb.com

pentru CONSTANTA:

CLICK! NEW! POZE DE LA SEMINAR – PARTEA 1!

CLICK! NEW! POZE DE LA SEMINAR – PARTEA 2!

SC CENTRUL PRIVAT DE CALIFICARE ADULTI SRL in colaborare cu IBADULA ENDER
are placerea de a va invita la
SEMINAR DESPRE HANDLINGUL EXPOZITIONAL
Sambata 5 si duminica 6 septembrie 2015
Locatie: Str Soarelui nr 45 (Valul lui Traian)
TAXA DE PARTICIPARE:
150 RON / participant + caine
75 RON / participant (fara caine)
Plata se face prin virament bancar sau numerar.
Numar limitat pentru cei ce doresc sa participe cu cainele.
INSCRIERI PENTRU CONSTANTA pina marti 01 septembrie 2015 prin email:
office@cecad.ro

OBIECTIV SEMINAR:
Pentru toti cei ce doresc sa invete ce inseamna expozitiile chinologice de frumusete si vor sa invete sa-si prezinte singuri cainii in acest cadru chinologic.
DRESAJUL DE RING / HANDLING ul PE INTELESUL TUTUROR!
CE INSEAMNA DRESAJUL DE RING / HANDLING – ul?
Dresajul de ring inseamna in esenta frumusete, eleganta, bucuria de a ne prezenta cainii in fata arbitrilor chinologi, in expozitiile chinologice nationale, internationale si de club de frumusete, in ringuri special amenajate, in fata celorlalti participanti si spectatori, mindri de ceea ce pentru multi dintre noi nu sunt doar simpli caini de rasa cu pedigree ci chiar copii nostri. In cele citeva minute in care cainele este prezentat de catre handler (denumirea generica a celui ce etaleaza calitatile exterioare ale cainelui) se acorda sansa arbitrului chinolog national sau international sa aprecieze calitatile si defectele acelui caine prin examinarea mult iubitului prieten necuvintator aflat in perfecta stare de sanatate, impecabil pregatit de acest concurs de Miss si Mister, antrenat si toaletat in concordanta cu cerintele acelei rase. Handlingul, arta prezentarii cainelui in ringul de frumusete inseamna un tandem, inseamna un handler care sa stie sa conduca cainele elegant, intr-o maniera stilata, sa-si puna in evidenta calitatile cainelui prezentat. Astfel aprecierea valorii fenotipice poate sa fie una cit mai avantajos transpusa intr-un calificativ si titlu dobindit in urma acestei prezentari. Perechea handler – caine trebuie sa insemne comuniune perfecta intre cei doi, este ca un “dans” specific fiecarei rase si mai ales perfect adaptate conditiei si necesitatii acelui caine. Prezentarea cainelui la expozitii nu este un moft ci o necesitate, in acest cadru organizat dupa reguli stricte international, se face selectia pe criterii estetice a cainilor de rasa si in acest fel se poate pastra (si progresiv imbunatati) frumusetea si valoarea exemplarelor canine de rasa cu pedigree prin dezideratul crescatorilor de a ajunge cit mai aproape de acel ideal descris de standardul rasei. O buna prezentare a cainelui in ring inseamna de fapt o buna cunoastere a descrierii rasei, a caracteristilor acesteia, miscare, raporturi corporale, toaletaj, a caracterului si temperamentului rasei dar si exemplarului canin in particular. Inseamna anumite exercitii si miscari care se executa din dorinta de a etala in fata arbitrului cainele in vederea aprecierii exteriorului acestuia. Cainele este arbitrat static, se controleaza la dinti, se pune intr-o pozitie patrupedala specifica acelei rase si in miscare, de asemenea o caracteristica a rasei, viteza si modalitatea de deplasare, pasii executati sunt clari si specifici fiecarei tehnici de prezentare a fiecarei rase sau grupe de rase.
CUI II ESTE DESTINAT DRESAJUL DE RING?
Tuturor stapinilor ce-si iubesc si-si respecta cu adevarat cainele, munca, dragostea, pasiunea cresterii, educarii acestuia, stapini dornici sa se bucure si sa aiba satisfactia succesului muncii proprii, pe cainele sau. Parinti si copii (copilashi, ideal nu sub 8 anishori, pentru a putea participa la concursurile special dar sa si inteleaga aspectele teoretice), bunici, virsta nu conteaza ci doar tineretea si frumusetea sufletului si daruirii, implicarii fiecaruia activ, real, in viata cainelui sau. Cursurile de handling sunt cursuri de dresaj si trebuie percepute ca o dezvoltare pe plan personal, inainte de toate, o modalitate de relaxare, de cunoastere pe sine si mai ales a cainelui. Un mod constructiv de a evada din cotidian si de a ne controla pe plan emotional, ca tinuta si prezenta. In arta handlingului exista reguli clare scrise si mai ales nescrise, handlingul este un curs cunoastere, dezvoltare, cizelare proprie si a cainelui care ne reprezinta si ne infrumuseteaza viata. In cadrul acestui curs incercam sa-I invatam pe stapini sa-si cunoasca cainele din toate punctele de vedere (anatomic, fiziologic, zootehnic, semiologic etc) si sa-i creem premisele unui bun handler ce se cizeleaza singur dupa aceea prin experienta acumulata.
CE GRAD DE DIFICULTATE ARE?
Depinde de OM – omul din spatele cainelui, cum imi place mie sa definesc frumusetea reala a unui caine si succesul acestuia in expozitii. Depinde de educatia, conduita, de capacitatea de adaptare si cunoastere, de rezistenta fizica si psihica a celui ce trebuie sa-si doreasca cu adevarat sa se descopere si sa se “cultive” in acest sens, in aceasta arta. Handlingul inseamna “Miscare” si “Zimbiti”, asa cum toti elevii mei isi amintesc cu drag si ma pomenesc de fiecare data. In urma acestui curs oamenii se schimba in frumos si elegant, se descopera pe sine, isi imbunatatesc vizibil abilitatile de comunicare non verbal cu cainele dar si semenii sai. Grad ridicat de dificultate intrucit suntem foarte seriosi si ne dorim performanta.
Este un Seminar special dedicat celor ce doresc sa invete sa-si dreseze cainele, sa-l cunoasca mai bine si sa se initieze in ceea ce inseamna multa rabdare, autocontrol, frumusete si eleganta.
Va asteptam!
BRINDUSA GHEORGHIU
Dr. medic veterinar
Instructor dresaj canin ACHR
Arbitru chinologic national ACHR
Secretar ACHMB
Vicepresedinte Chinotehnic DMC
Redactor radio


 

August 3, 2015 · admin · No Comments
Posted in: Instructor dresaj canin atestat / Dog trainer