“Stapine, stapine, mai cheama si-un caine” vineri 29.07.2016 la MUZEUL NATIONAL AL SATULUI “DIMITRIE GUSTI”

“Stapine, stapine, mai cheama si-un caine” vineri 29.07.2016 la MUZEUL NATIONAL AL SATULUI “DIMITRIE GUSTI”

Album foto! Click!


“Stăpâne, stăpâne, Îţi cheamă ş-un câine, Cel mai bărbătesc Şi cel mai frăţesc”


La aceste nemuritoare versuri m-am gindit cind am fost contactata si mi s-a prezentat acest eveniment unic.
Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” sarbatoreste 80 de ani de existenta! Astfel reeditam VINERI, 29 iulie 2016, intre orele 12.00 si 12.30 primul Eveniment Chinologic ce s-a organizat aici, acum 8 decenii in aceasta superba locatie, locul eternitatii neamului, a traditiei si culturii noastre unice. Mi se pare minunata asocierea si ma bucur sa-i dam “grai” vineri. Istoria si traditia ramin ale noastre, ale romanilor, indiferent de ceea ce spune vremea sau spun vremurile:). Vineri, 29 iulie 2016, se implinesc 80 de ani de traditie romaneasca, cultura, de amprenta nationala pe care atit de bine o pastreaza si o promoveaza Muzeul National al Satului “DIMITRIE GUSTI”. 80 de ani de cind ASOCIATIA CHINOLOGICA ROMANA a organizat prima EXPOZITIE CHINOLOGICA la MUZEUL SATULUI. 80 de ani in care lumea chinologica romaneasca a aratat ce forta impresionanta este, ce inseamna munca de selectie si ameliorare a chinologilor romani, crescatori si proprietari plecind de la dragostea, pasiunea si necesitatea ciobanilor.
Anul 2015 este un an istoric unic, un an in care Romania a primit recunoasterea definitiva din partea Federatiei Chinologice Internationale pentru 2 din cele 4 rase de CIOBANESTI ROMANESTI. Dupa 10 ani de proba ne mindrim definitiv cu CIOBANESCUL ROMANESC MIORITIC si CIOBANESCUL ROMANESC CARPATIN.


Totul despre MIORITIC:

http://ach.ro/site/index.php/ro/17-romanian/79-ciobanesc-romanesc-mioritic

Totul despre CARPATIN:

http://ach.ro/site/index.php/ro/17-romanian/80-ciobanesc-romanesc-carpatin

Avem 7 ani de recunoastere provizorie pentru CIOBANESCUL ROMANESC DE BUCOVINA. Ne apropiem cu pasi repezi, plini de emotie dar si siguranta succesului de recunoasterea definitiva si a acestei celei de a treia rase de CIOBANESC ROMANESC.

Totul despre BUCOVINEAN:

http://ach.ro/site/index.php/ro/17-romanian/81-ciobanesc-romanesc-bucovina

A patra rasa pur romaneasca cu care ne mindrim, neagra precum pana corbului, deocamndata recunoscuta doar pe plan national este CIOBANESCUL ROMANESC CORB. Totul despre CORB:

http://ach.ro/site/index.php/ro/17-romanian/82-ciobanesc-romanesc-corb


Vineri, intre orele 12.00 – 12.30 suntem “trup si suflet” de MUZEUL NATIONAL AL SATULUI prin parada acestor 4 rase de ciobanesti romanesti pe care o organizam gratie inviatiei dv. Suntem onorati sa participam si sa aratam tuturor ce inseamna CIOBANESCUL ROMANESC RASA PURA, CU PEDIGREE, de la pui si pina la adulti.
O jumatate de ora ca sa admirati si sa aplaudati munca celor carora le multumesc pentru prezenta la acest eveniment: crescatorilor si proprietarilor ce vin alaturi de noi sa aratam tuturor cit de frumosi si de falnici sunt CIOBANESTII ROMANESTI!


Multumim pentru prezenta si minunatul spectacol chinologic:


CIOBANESC ROMANESC MIORITIC: Domnul si Doamna Canisa de Gotca, Daniela Gotca
CIOBANESC ROMANESC CARPATIN: Catalin Ionete, Canisa De Baltag.
CIOBANESC ROMANESC DE BUCOVINA: Lorin Cioroba (m-am indragostit de bucovinenii dv, superbi, deosebiti)
CIOBANESC ROMANESC CORB: Dinu Marian, Florina Plesco (daca vreodata imi voi lua corb, un Ulise vreau)!


 

August 8, 2016 · admin · No Comments
Posted in: 2016, Noutati / News